ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΟΜΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη συμμετοχή από όλη την Ελλάδα οι εργασίες της 1ης πανελλαδικής συνάντησης των δομών Αλληλεγγύης.

Περισσότερες από 150 δομές, αλλά και μεγάλος αριθμός ατόμων με ενδιαφέρον για το κίνημα αλληλεγγύης,  συνομίλησαν επί δύο ημέρες στο φιλόξενο χώρο της Γεωπονικής σχολής.

Πρωτοβουλίες αγορών χωρίς μεσάζοντες, ομάδες υποστήριξης οικογενειών με τροφή, κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά εκπαιδευτήρια, πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς, συνεταιρισμοί και συλλογικότητες που δουλεύουν στο πεδίο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, από τη Βέροια, τη Χαλκίδα, τα Τρίκαλα, την Αίγινα, την Τρίπολη, την Τήνο, τα Μέθανα, την Κατερίνη, την Πάτρα, τη Ναύπακτο, το Βόλο και τον Αλμυρό, την Κέρκυρα και τη Μυτιλήνη, τα Ιωάννινα και την Άρτα, τη Δράμα, το Ρέθυμνο, τη Φωκίδα, το Ξυλόκαστρο, τη Μάνη, την Αργολίδα, τη Λέρο, τον Έβρο και τις γειτονιές της Αθήνας συναντήθηκαν και μοιράστηκαν κοινές εμπειρίες και κοινές αγωνίες.

Οι συζητήσεις προχώρησαν σε ουσιαστική εμβάθυνση των θέσεων και πλήθος νέων ιδεών για την ενδυνάμωση του κινήματος αλληλεγγύης.

Συζητήθηκε ο ρόλος και η δυναμική του κινήματος στη νέα πολιτική συγκυρία, νέοι τρόποι οργάνωσης, νέα εργαλεία συγκρότησης. Σύντομα τα εργαστήρια θα κοινοποιήσουν το υλικό τους ενώ όλοι και όλες έφυγαν έχοντας σχεδιάσει νέες κοινές συναντήσεις και δράσεις.

Φωτογραφίες: