Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΙΦΑΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Αθήνας (ΚΙΦΑΑ), Ικτίνου 2, αυτοδιαχειριζόμενη δομή που λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές από τις αρχές του 2013, παρέχει σήμερα φαρμακευτική περίθαλψη σε ασθενείς στο κέντρο της Αθήνας, αλλοδαπούς χωρίς χαρτιά ή αλλοδαπούς που ακόμα δεν έχουν ΑΜΚΑ, όπως και σε ορισμένους ασθενείς που διαπιστωμένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη συμμετοχή που απαιτεί η φαρμακευτική τους αγωγή.

Αλληλέγγυοι υποστηρικτές του ΚΙΦΑΑ προσφέρουν φάρμακα καθημερινά, καθώς δεν δεχόμαστε κανενός είδους χορηγία από φαρμακευτικές ή άλλες εταιρίες.

Από τον Απρίλιο του 2016 ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ανάγκη το ΚΙΦΑΑ μειώνεται, καθώς αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που δικαιούνται φάρμακα με μηδενική συμμετοχή. Υποστηρίζουμε τους ασθενείς μας όταν έχουν αυτή τη δυνατότητα  κατευθύνοντάς τους στα ιδιωτικά φαρμακεία, όπου μπορούν πλέον να εξυπηρετηθούν.

Ενημερώνουμε τους ασθενείς για τα δικαιώματά τους και μαζί τους ελέγχουμε αν εφαρμόζονται οι νόμοι, ενώ ζητάμε να διευρυνθεί ο αριθμός όσων θα προμηθεύονται φάρμακα χωρίς συμμετοχή.

Καλύπτουμε επείγουσες και συχνά προσωρινές ανάγκες και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε μέχρι να υπάρχει η εξασφάλιση ότι κανένας ασθενής δεν θα μείνει χωρίς φροντίδα.