ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Το αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αθήνας εξυπηρετεί εντελώς δωρεάν ασθενείς Έλληνες και αλλοδαπούς με απόλυτη προτεραιότητα στους ασθενείς που δεν έχουν ΑΜΚΑ. Οι επισκέψεις στους γιατρούς γίνονται μόνο μετά από ραντεβού τις μέρες και ώρες: Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 11.00 -15.00.

Το φαρμακείο λειτουργεί συγκεκριμένες ώρες και εξυπηρετεί ασθενείς με έγκυρη συνταγή, εφόσον τα φάρμακά τους υπάρχουν διαθέσιμα στο φαρμακείο και το ποσό συμμετοχής του ασθενούς δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

ώρες φαρμακείου : Τρίτη 11.00 – 14.00 και Πέμπτη 14.00 – 15.30

Μετά την έκδοση του νόμου 4368/2016 σκοπός του Κοινωνικού Ιατρείου, το οποίο λειτουργεί σε εντελώς εθελοντική βάση με συνέπεια και σταθερότητα, είναι η παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας υγείας σε ασθενείς χωρίς ΑΜΚΑ ή ασθενείς ιδιαίτερα ευάλωτων ομάδων.

Παράλληλα το Ιατρείο συμβάλλει ενεργά στην εφαρμογή του νόμου 4368/2016 που παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας, πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες, σε όλους όσους έχουν ΑΜΚΑ, ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα. Ενημερώνονται συστηματικά οι ασθενείς και καθοδηγούνται ώστε να αξιοποιούν τις δυνατότητες πρόσβασης στα δημόσια νοσοκομεία και στο ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) για εξέταση, εργαστηριακές και άλλες εξετάσεις και συνταγογράφηση φαρμάκων.

Επιπλέον ενημερώνονται οι ασθενείς για τις δυνατότητες διεκδίκησης επιδομάτων και του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και υπάρχει δυνατότητα συνδρομής για να κάνουν τις απαραίτητες ηλεκτρονικές αιτήσεις.

Για τον εξοπλισμό του ιατρείου, του οδοντιατρείου και την αγορά των αναλώσιμων υλικών και των απαραίτητων φαρμάκων που χορηγούνται δωρεάν στους ασθενείς, χρειαζόμαστε την οικονομική ενίσχυσή σας. Επίσης φάρμακα που πλέον δεν τα χρειάζεστε μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα αν μας τα παραδώσετε πριν λήξουν. Καλούμε όλους τους υγειονομικούς που κατανοούν την αναγκαιότητα αυτής της προσπάθειας να πλαισιώσουν το Ιατρείο στο μέτρο των δυνατοτήτων τους ή να συνεργαστούν ως εξωτερικοί συνεργάτες, εξετάζοντας χωρίς οικονομική επιβάρυνση τους ασθενείς που θα παραπέμπονται κατόπιν συνεννόησης από το Κοινωνικό Ιατρείο. 

Εάν επιθυμείτε να ενισχύσετε οικονομικά το ΚΙΦΑ, μπορείτε να καταθέσετε στον ακόλουθο λογαριασμό της Alpha Bank:

IBAN:  GR16 0140 1040 1040 0200 2020 427

BIC CRBAGRAA

Όνομα δικαιούχου: Ανοιχτος Χώρος Πολιτισμού &Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανοιχτή Πόλη

Ειδικότητες Γιατρών

Φαρμακείο

Χάρτης Πρόσβασης