ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Την Τρίτη ( 1/9/2015) πρώτη μέρα που λειτούργησε το ΚΙΦΑ μας επισκέφθηκε ένας κοινωνικός ερευνητής από το Ισραήλ ο Hay Badra, που ανήκει σε ερευνητικό οργανισμό  που ξεκίνησε από την έρευνα γύρο απ/ο το Γκέτο της Βαρσοβίας αλλά ερευνά  δρόμους κοινωνικής αλλαγής , εκπαίδευσης και ισότητας στην κοινωνία.  Στο οργανισμό τους παρακολουθούν τα κινήματα στην Ελλάδα και έχουν εντυπωσιαστεί   με αυτά, ειδικότερα με το ποσοστό και την δυναμικότητα του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.
Από μεριά μας παρουσιάσαμε το ΚΙΦΑ ,πως δημιουργήθηκε και πως εξελίσσεται. Προφανώς λόγω της ιδιότητας του ως ερευνητή,  η συζήτηση προχώρησε σε ερωτήσεις πιο πολιτικές που δεν απαντήθηκαν γιατί  θα ήταν προσωπικές, αλλά μπήκε και το ερώτημα πως βλέπουμε το μέλλον μας και η απάντση ηταν οτι συνεχίζουμε…

Την Τετάρτη 2/9/2015 μας επισκέφθηκε ομάδα 5 γιατρών και νοσηλευτών από το Βέλγιο που ανήκουν σε μια δομή που λέγεται Ιατρική για τον λαό (Medecine pour la Peuple).
Το ενδιαφέρον τους είχε εκδηλωθεί από το καλοκαίρι για να μας στηρίξουν μετά από επίσκεψη δημοσιογράφου,  του Mark Botenga τον Μάιο 2015  που είχε γράψει για μας σε εφημερίδα του Βελγίου.
Η ομάδα των γιατρών αυτών έχει κάνει βραχιολάκια και καρφίτσες  που γράφουν ΟΧΙ στη λιτότητα, αλληλεγγύη  σε διάφορες γλώσσες. Η. ομάδα αυτή μας παρέδωσε 400 ευρώ αποτέλεσμα των πωλήσεων  αυτών.
Αφού τους παρουσιάσαμε την δομή μας , ζήτησαν να μάθουν σε τι βαθμό λειτουργούμε σαν ομάδα ισότιμα, και σε τι βαθμό οι ασθενείς  εντάσσονται στην δράση αυτή.
Η δομή αυτή λειτουργεί με ένα πολύ ενδιαφέροντα τρόπο και για αυτό είναι προφανές το ενδιαφέρον τους για αυτά τα ερωτήματα.

Εχουν 25,000   εγγεγραμμένους ασθενείς. Οι επισκέψεις είναι  δωρεάν και οι δομές λαμβάνουν από τα ασφαλιστικά γραφεία το ποσό που θα λάβαινε ο ασθενής εφ όσον πηγαινε την απόδειξη της επίσκεψης.  Οι μισθοί των εμπλεκομένων είναι οι ίδιοι για όλους, είτε δέχτηκαν ένα ασθενή ,είτε δέχτηκαν 10 ασθενείς!  Αντιλαμβάνεστε οτι όσο ποιο πολλοί ασθενείς είναι εγγεγραμμένοι,  τόσο μεγαλύτερο προυπολογισμό  έχουν να διαχειριστούν.

Η γιατρός με την οποία είχαμε αρχικά την  επαφή είναι Η Anne Delespaul.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!