ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αθήνας συμμετέχει συστηματικά στην περίθαλψη των προσφύγων και μεταναστών από τον Οκτώβριο 2015, στις δομές φιλοξενίας που λειτούργησαν ή λειτουργούν στην Αττική, καθώς και στην Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών.

Οι αλληλέγγυοι γιατροί του ΚΙΦΑ εξέτασαν και συνεχίζουν να εξετάζουν ασθενείς στα κέντρα φιλοξενίας που στο Γαλάτσι, στο Φάληρο και τον Ελαιώνα. Φαρμακοποιοί από το Ιατρείο παρέχουν στους ίδιους χώρους φαρμακευτική περίθαλψη, ενώ και άλλοι αλληλέγγυοι συμμετέχουν στη λειτουργία των κέντρων αυτών βοηθώντας στην παροχή γευμάτων, στην οργάνωση της ιματιοθήκης και όπου αλλού υπάρχουν ανάγκες. Επιπλέον από δωρεές προς το Ιατρείο αγοράζονται φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για την κάλυψη όσων βρίσκονται σε αυτά τα κέντρα.

Από τον Οκτώβριο έως και το Νοέμβριο δόθηκε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε περίπου 740 ασθενείς πρόσφυγες και μετανάστες. Επίσης δόθηκαν φάρμακα στις δομές φιλοξενίας, σύμφωνα με τις ανάγκες των ίδιων των δομών, για περισσότερους από 600 ασθενείς, τα οποία διανέμονται από τις δομές. Από δωρεές αγοράστηκαν και σακκίδια, γάντια και σκούφοι για πρόσφυγες που αναχωρούν για την Δυτική Ευρώπη, καλύπτοντας περισσότερους από 700 ανθρώπους.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αθήνας συνεχίζει και το Δεκέμβριο την υποστήριξή του προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο ίδιο πλαίσιο.