Απώλεια

Όλοι εμείς εδώ στο ΚΙΦΑ στη Αθήνα γνωρίσαμε τον HansPeter Koch από την αλληλέγγυα συλλογικότητα της Κονστάνς πριν μερικά χρόνια μόνο. Λίγος χρόνος για μια ζωή δοσμένη στη βοήθεια αναξιοπαθούντων, αλλά πολύς για να διαπιστώσουμε πόσο είχε δοθεί σ’ αυτό που έκανε για το ΚΙΦΑ, για τους ασθενείς και εξυπηρετούμενους από αυτό, αλλά και πόσο ευαίσθητα και αλληλέγγυα εκδηλωνόταν μέσα από τη συνεχή δράση , το ακατάπαυστο ενδιαφέρον του για τον άνθρωπο, χωρίς παρωπίδες, χωρίς διακρίσεις και με αμείωτη προσπάθεια.

Θα τον θυμόμαστε πάντοτε να έρχεται στο χώρο μας με τη γυναίκα του, το ίδιο δραστήρια και το ίδιο ευαισθητοποιημένη και αποφασιστική, αλλά και ανθρώπινη. Συνοδεύοντας φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό ρωτούσαν για τις ανάγκες, ο ίδιος να τρέχει να βρει λύσεις εδώ αλλά και στην Κονστάνς μα και σε όλο το γερμανικό χώρο και πάντα να μας ρωτάει εάν χρειαζόμαστε κάτι άλλο. 

Τέτοιοι αρωγοί για το ΚΙΦΑ, τέτοιοι δοσμένοι στα κοινά ενδιαφέροντα και την αλληλεγγύη ούτε λησμονούνται , ούτε ξαναβρίσκονται εύκολα στο δρόμο μας. Γίνονται έτσι υπόδειγμα για όλους μας.

Του οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο «Ευχαριστούμε HansPeter!» και πάνω από όλα τη βαθειά και ειλικρινή μας υπόσχεση πως ΔΕΝ θα ξεχάσουμε ποτέ ένα τέτοιο φίλο και συν-αλληλέγγυο, εκφράζοντας τα πιο βαθειά  μας συλλυπητήρια στη γυναίκα και τους οικείους του για την απώλεια του