Κύκλος Αλληλεγγύης -τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής και ιατρικής υποστήριξης

ΑΘΗΝΑ, 20 ΜΑΙΟΥ 2021

Ο Κύκλος Αλληλεγγύης είναι μια τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικής στήριξης μέσα στην πανδημία του COVID-19, η οποία, παρά το πολύ σημαντικό βήμα που συνιστά ο εμβολιασμός, δυστυχώς δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ο Κύκλος θα παρέχει ψυχολογική και ιατρική στήριξη για νοσούντες ή πιθανά νοσούντες από COVID-19 και όποιον/α έχει ανάγκη στο πλαίσιο της πανδημίας.

Πώς λειτουργεί η γραμμή

1. Αν έχετε ανάγκη για στήριξη τηλεφωνήστε  στο 210-38 02 037 και πείτε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Η γραμμή λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 12.00-14.00 και 17.00-20.00.

2. Το αίτημά  σας  καταγράφεται από τη γραμματεία του τηλεφωνικού κέντρου.

3.  Μέσα στην ημέρα  επικοινωνεί μαζί σας ο/η διαθέσιμος/η ειδικός.

 Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία ως αντίδοτο στην πολύ δύσκολη κατάσταση που ακόμα βιώνουμε, πάνω από ένα χρόνο μέσα την πανδημία, με συνέπειες ανυπολόγιστες, σε υγειονομικό, ψυχικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Ακόμα και τώρα που προχωράνε  οι εμβολιασμοί, πολλοί άνθρωποι νοσούν και βιώνουν τραυματικά την κατάσταση οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, χωρίς την απαραίτητη συνδρομή, καθοδήγηση  και βοήθεια στο σπίτι. Άλλοι και άλλες έχουν πολλές ερωτήσεις σε σχέση με τον εμβολιασμό.

Ακόμα, πολλοί και πολλές βιώνουν το ψυχικό στρες όλης της προηγούμενης συνθήκης του εγκλεισμού, καθώς και έντονη αγωνία ή και απόγνωση από την επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης, τη συρρίκνωση ή απώλεια της δουλειάς τους, το αβέβαιο μέλλον.

Η συμβουλευτική  του Κύκλου Αλληλεγγύης θα ακολουθεί αυστηρά τις επίσημες Εθνικές και Διεθνείς Οδηγίες για τη διαχείριση ήπιων ή /και ύποπτων κρουσμάτων στο σπίτι.

 Ο Κύκλος Αλληλεγγύης θα προσφέρει διαδικτυακά/τηλεφωνικά βασική συμβουλευτική για θέματα ιατρικής και ψυχικής υγείας και θα παραπέμπει τους πολίτες στις δημόσιες δομές ιατρικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης (ΕΣΥ,  ΕΟΔΥ και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΚΥ, ΤΟΜΥ) της περιοχής τους, σε περίπτωσης επείγουσας ανάγκης.

Ο Κύκλος Αλληλεγγύης  δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, και οι υπηρεσίες του προσφέρονται δωρεάν. Συμμετέχουν σε αυτόν: η «Αλληλεγγύη για Όλους», Κοινωνικά Ιατρεία-Φαρμακεία (Αθήνας, Πειραιά, Νέας Σμύρνης, Χαλανδρίου κ.ά.), το Δίκτυο Αλληλεγγύης του «Αόρατου Πειραιά», καθώς  και πολλοί εθελοντές και εθελόντριες.

Καμία και κανένας μόνος μέσα στην πανδημία!